Välkommen till nya galleriet

Helena Hötzl S Studio / Gallery i Hedefors bruk, Stenkullen

Här skriver jag lite dagbok om Konst, andra konstnärer och om galleriet.

New to the site? Start here

Jag kom till Hedeforsbruk en regnig dag en tidig sommardag. Jag hade varit där året innan och kollat på en lokal men som jag upplevde för ” rå”. Så det gick ytterligare år på Spinneriet i Lindome och jag började tröttna på allt åkande. Jag som alltid älskat att köra bil men som nu började se tiden an. Tiden som inte räckte till. Jag blev visad runt i olika garage lokaler. Jag som månaden innan skrivit kontrakt med ett galleri i Barcelona kände att det var dags att hitta en ruffig lokal i närheten av vårt boende dit jag kunde åka när jag ville utan att tänka på trafiken. En lokal där jag kunde spraya och leka…. Istället blev det en lokal som var som gjord för ett galleri. En lokal som inte gick att missa. Det första som slog mig när jag gick in var en syn av människor med champagne glas som kom emot mig och log. Det var vita väggar med tavlor överallt och jag flöt med i festen. Hyresvärden tittade på mig. Jag sken som en sol och såg ljuset falla in från taket trots att det regnade och var ganska grått ute.
“- Ser du galleriet ? Jag kan se ett färdigt galleri här.” sade jag med en sprudlande energi. Jag visste att det fanns ingen återvändo. Trots att hyran var högre än jag haft innan och tanken var att hitta något billigare. Covid hade förstört mycket och nu fanns inget annat än att börja tänka om.
En vecka senare var kontraktet skrivet. Jag kastar mig ut på en ny resa. Men fortsätter samtidigt göra mitt. Lokalen är stor nog så att jag kan ha min ateljé även om den fått krympa. Galleri delen och den lilla butiken skall växa med all möjlig konst från alla ni därute som vill komma till Hedefors bruk på utställning. Hedefors bruk. Den gamla textilfabrik som gav 150 man arbete på 1800 talet. Det som antagligen bildade Hedefors by.
Likande historia från mitt gamla Spinneri där jag haft min lokal.

Ja, med mina känslosprön ute så ger jag mig in på en väg som jag ser med spänning fram emot. Det må gå hur livet vill att det skall gå. Ha tillit och följ din väg finns något som heter……..Så låt oss börja resan. För ni hänger väl med mig?

❤️
Helena 2 / 2- 22

Leave a ReplyCancel reply