Tack för en skön sommar / Thanks for a lovely holiday!

Kullens fyr i Mölle….

Har ni haft en skön sommar? Jag hoppas det!
Det var trots allt en härlig sommar. Den började ju hos oss med kyla. Ibland riktigt höstväder. Men den var lugn. Vi fick en hel del avkopplande dagar och till sist kom ju värmen……bättre sent än aldrig eller hur?
Hur var det för er?

Tacksam att jag för första gången kunde slappna av från stress och tankar och bara andas. Vi fick några fantastiska dagar på MC resan till Österlen. Bodde på fantastiska Häckeberga slott som låg ca 20 minuter från Lund. Nyrenoverat och i annan regi sedan någon månad tillbaka hade de med sin utsökta smak fått till ett riktigt coolt ställe. Där firade vi våran 7 års dag. ( 7 år tillsammans ) med 7 rätters middag. Tror dock att det var en 9 rätters kändes det som men kanske det var allt vin som kom till de olika rätterna som fick mig att tro det.

När vi väl kom hem efter 4 dagar på MC så kom Uffes bror och familj en vecka. Därefter var vi hemma och gjorde ingenting under 3:e veckan. Allt som behövdes i trädgården blev gjort för att sedan på Uffes 4:e vecka åka i väg med mina barn till Österlen då jag hittat i sista minut ett boende som fungerade med vår hund Morris.

Det finns 2 sidor av Österlen. Den på MC och den med bil. På MC kanske man inte väljer att gå ner på underbara Rörums strand vid Knäbäckshusen. Men tunn kläda i bil fungerar det ju utmärkt etc…..😂
Jag har alltid beundrat de som står ut att åka MC och stanna till och kasta sig i havet för att sedan dra på ett MC ställ igen…..No no….Inte för mig. Jag får nästan lite ångest av att tänka mig dra på MC stället efter ett bad…..Men man vet ej…..Den dagen kommer kanske med.


How was your summer? Thank you for a nice summer after all. It started rather cold. Sometimes real autumn weather. But we had a lot of relaxing days and finally the heat came…. better late than never right?

Grateful that for the first time I was able to relax from stress and thoughts and just breathe. We got some fantastic days on the motorcycle trip to Österlen. Stayed at the fantastic Häckeberga Castle which was about 20 minutes from Lund.

Newly renovated and under other owners since a month or so back, they had with their exquisite taste got to a really cool place. There we celebrated 7 years together as a couple with a 7 course dinner. However, think it felt like a 9 course but maybe it was all the wine that came to the different dishes that made me think so. LOL

Once we got home after 4 days at MC, Uffe’s brother and family came for a few days and then we went with them to Varberg for 2 nights.
After that we spent one week at home doing nothing else than gardening and so on. Everything that was needed in the garden was done and then on Uffe’s 4th week of holiday we went away with my children to Österlen.

There are 2 sides of Österlen. The one on the MC and the one by car. On motorcycles, you may not choose to go down on the wonderful Rörum beach at Knäbäckshusen. But thin clothing in a car, it works great, etc….. 😂
I have always admired those who stand out to ride a motorcycle and stop and throw themselves into the sea and then pull on an MC rack again ….. No no…. Not for me. I almost get a little anxiety from thinking of pulling on the MC instead after a bath….. But you don’t know….. That day might come along.

Ale Stenar
Galet förtjust i Vallmo………..
En ros i Brantevik

Tillslut fann vi den…..stranden vid Knäbäckshusen. Rörum. Kändes otroligt och havet var turkost på sina ställen. Det var som att komma till en strand vid en tropisk ö……Man kallar stället för Sveriges Thailand.

Rörums strand vid Knäbäckshusen

Rörums strand vid Knäbäckshusen
Rörums strand vid Knäbäckshusen
Ystad
Ystad
Hjärta upp vid Stenshuvud
Brösarps backar
Brösarps backar
Brösarps backar
Ystad
Haväng strand
Havängs strand
Hallamölla vattenfall, skånes längsta vattenfall med sina 23 meter…..
Hallamölla Vattenfall
Ranvik
Kullens fyr, Mölle

Leave a Reply