Längtar utomlands igen…..


Jag satt och tänkte på när jag var iväg på utställning utomlands sist och insåg att det redan gått 4 år. Våren 2018 var jag över i Los Angeles på galleriet där jag haft återkommande utställningar.

Kändes konstigt att det redan är 4 år sedan. Och tiden med Covid känns så avlägset nu även om den nog är här för stanna.

Nu sitter jag här. Jag har ändrat min stil ganska mycket under dessa sista år ändå är jag på väg tillbaka till det som tog mig utomlands från första början fast i en ny tappning där jag mest använder mig av olja. Jag och olja! För några år sedan fanns inte det i mig. Jag hade inte tålamod för att måla i olja då det tar sån tid att torka. Med akrylen fick man jobba fort för annars hade den torkat innan man bestämt sig för vad man höll på med.😃

Älskar oljefärgerna nu då jag kan jobba in färgen i duken och att i stillhet kunna stå och inte jobba för fort utan tänka efter och känna in……Ja, ingen stress…..

Här är dock en tavla som jag fastnat oerhört mycket för. Den berör mig. Självklart berör alla mina tavlor mig men det finns alltid de som man älskar mer…..
Jag som älskar alla blåa färgers nyanser känner mycket för denna. Och ansiktena har kommit till mig. Älskar deras personlighet.
Och som vi alla vet så är det ju just ansiktet som visar oss vem vi är. Där vår personlighet sitter. Som gammal make up artist älskar jag att måla ansikten. Och jag älskar de som är defekta mest……..


Har bestämt att kalla denna serie av ansikten för “Lost angels”.
Dels för att jag märkt att mer folk är väldigt vilsna i dag och jobbar på som robotar som kämpar mot ett mål men inte vet riktigt vart de är på väg till. Där människor styrs av rädsla och ego. Egot har ökat bland folk och inte tala om prestige. Ibland möter man vuxna som känns som att de fastnat i sandlådan och kämpar för att ” Jag har rätt….jag har rätt…..” ingen tanke på att varje sak de säger har konsekvenser.

De vilsna änglarna…..”The lost angeles” har fötts men i min värld så är mina änglar de vilsna som söker och som i gemenskap jobbar mot ett mål. Ett gemensamt mål där kärlek och medmänsklighet är det viktigaste. ❤️🙏

Då jag har planer på London så sitter jag nu och går igenom mina målningar. London var längesen nu och tiden då jag skrev kontrakt med galleriet i Notting Hill känns som en evighet. Det finns inte kvar längre och nu 11 år senare har jag hittat ett annat galleri som jag vill testa.

Så vi ser vad livet tar mig nästa sväng.
❤️🙏

Leave a Reply