Tack för en skön sommar / Thanks for a lovely holiday!

Kullens fyr i Mölle….

Tack för en trots allt skön sommar. Den började ju hos oss med kyla. Ibland riktigt höstväder. Men den var lugn. Vi fick en hel del avkopplande dagar och till sist kom ju värmen……bättre sent än aldrig eller hur?

Tacksam att jag för första gången kunde slappna av från stress och tankar och bara andas. Vi fick några fantastiska dagar på MC resan till Österlen. Bodde på fantastiska Häckeberga slott som låg ca 20 minuter från Lund. Nyrenoverat och i annan regi sedan någon månad tillbaka hade de med sin utsökta smak fått till ett riktigt coolt ställe. Där firade vi våran 7 års dag. ( 7 år tillsammans ) med 7 rätters middag. Tror dock att det var en 9 rätters kändes det som men kanske det var allt vin som kom till de olika rätterna som fick mig att tro det.

När vi väl kom hem efter 4 dagar på MC så kom Uffes bror och familj en vecka. Därefter var vi hemma och gjorde ingenting under 3:e veckan. Allt som behövdes i trädgården blev gjort för att sedan på Uffes 4:e vecka åka i väg med mina barn till Österlen då jag hittat i sista minut ett boende som fungerade med vår hund Morris.

Det finns 2 sidor av Österlen. Den på MC och den med bil. På MC kanske man inte väljer att gå ner på underbara Rörums strand vid Knäbäckshusen. Men tunn kläda i bil fungerar det ju utmärkt etc…..😂
Jag har alltid beundrat de som står ut att åka MC och stanna till och kasta sig i havet för att sedan dra på ett MC ställ igen…..No no….Inte för mig. Jag får nästan lite ångest av att tänka mig dra på MC stället efter ett bad…..Men man vet ej…..Den dagen kommer kanske med.


Thank you for a nice summer after all. It started rather cold. Sometimes real autumn weather. But we had a lot of relaxing days and finally the heat came…. better late than never right?

Grateful that for the first time I was able to relax from stress and thoughts and just breathe. We got some fantastic days on the motorcycle trip to Österlen. Stayed at the fantastic Häckeberga Castle which was about 20 minutes from Lund.

Newly renovated and under other owners since a month or so back, they had with their exquisite taste got to a really cool place. There we celebrated 7 years together as a couple with a 7 course dinner. However, think it felt like a 9 course but maybe it was all the wine that came to the different dishes that made me think so. LOL

Once we got home after 4 days at MC, Uffe’s brother and family came for a few days and then we went with them to Varberg for 2 nights.
After that we spent one week at home doing nothing else than gardening and so on. Everything that was needed in the garden was done and then on Uffe’s 4th week of holiday we went away with my children to Österlen.

There are 2 sides of Österlen. The one on the MC and the one by car. On motorcycles, you may not choose to go down on the wonderful Rörum beach at Knäbäckshusen. But thin clothing in a car, it works great, etc….. 😂
I have always admired those who stand out to ride a motorcycle and stop and throw themselves into the sea and then pull on an MC rack again ….. No no…. Not for me. I almost get a little anxiety from thinking of pulling on the MC instead after a bath….. But you don’t know….. That day might come along.

Ale Stenar
Galet förtjust i Vallmo………..
En ros i Brantevik

Tillslut fann vi den…..stranden vid Knäbäckshusen. Rörum. Kändes otroligt och havet var turkost på sina ställen. Det var som att komma till en strand vid en tropisk ö……Man kallar stället för Sveriges Thailand.

Rörums strand vid Knäbäckshusen

Rörums strand vid Knäbäckshusen
Rörums strand vid Knäbäckshusen
Ystad
Ystad
Hjärta upp vid Stenshuvud
Brösarps backar
Brösarps backar
Brösarps backar
Ystad
Haväng strand
Havängs strand
Hallamölla vattenfall, skånes längsta vattenfall med sina 23 meter…..
Hallamölla Vattenfall
Ranvik
Kullens fyr, Mölle

Blues 💙💙

Min gamla stil som tog mig till Budapest, London och USA. Men gör om, gör rätt heter det. Men gör det för dig själv. Förr ritade jag teckningar som jag färglade. Jag putsade dem i datorn vilket gjorde att jag fick höra från gamla boxtänkade konstgubbar i 70 års åldern att det var skräp. Whatever sa jag och gick därifrån med ett leende. Allt som du skapar är glädje för dig. Och i betraktarens öga. Tydligen gillade USA, England och Ungern mina gamla. Så varför inte fortsätta. Klappa mig själv på axeln och inte låta folk trycka ner när de mår så dåligt själva som anser sig ha rätten att bara elaka. Om det inte passar vissa så fine. Men nu är det dags att göra det jag älskat. Människor! För vi är alla vackra. Även tjuriga konstgubbar🤣🤣 Nu gör jag om dem i olja. Jag älskar dem. Hoppas ni gör det med.

Dessa är i olja nu. En hel serie på ca 10 skall göras och bara i blått…..💙

Art prints

För er som kanske inte har råd att köpa en originalmålning av mig så finns chansen att köpa ett konsttryck. Jag brukar göra lite extra för mina kunder vilket innebär att jag trycker målningen och sen målar lite extra på tavlan för att skapa känslan av ett original. Hör av er om ni sett något som ni gillar.

Detta är från början en liten oljemålning som jag lagt in i datorn och lekt lite extra med.

Konstrunda kring Götaleden!

I dag har jag öppet mellan 12 – 16 så alla är välkomna. Det är någon konstrunda kring Götaleden har jag fått till mig. Hillerskvarn har en massa jippo vilket innebär att vi på Hedefors har öppet också ifall att ni går Götaleden mellan Floda – Lerum!

Så kom förbi mellan 12 – 16!


En av mina nya oljemålningar som nu skall torka för att sen putsas upp lite………innan slutfinish! ❤️

Helgens utställning Mellan väggarna.

Ja, naturligtvis gick jag och blev sjuk men till min räddning hoppade min väninnna Jasmine in och hjälpte till.
På söndagen var jag på plats igen.

Till er som inte vet vad detta event handlade om så har jag lagt in den artikel som Aron på Lokalpressen skrev innan eventet.

Det såldes 2 originalverk och flertal prints, muggar etc.
Det innebär att 6 tavlor sålts och de har 4 ställen till i Sverige att vissa utställningen på. Så kvarvarande orter är Tidaholm , Ven, Malmö och sist Norrköping.
Så tacksam för alla som kom och som visade sitt engagemang.

Maria Alloh som gjorde denna utställning möjlig. Tack till Jasmine som hoppade in i mitt ställe….

Vernissage ” På liv och död” 8-10 April

Vernissage – På liv och död

Mellan Väggarna ART


”Det sägs att Sverige inte har några dödsdomar, men det är fel. 
Jag är dömd till döden, och det är han som ska verkställa domen.”


Så säger Ella, en av de 15 gömda kvinnorna som journalist och författare Maria Andersson intervjuade för reportageboken MELLAN VÄGGARNA som släpptes för några veckor sedan. Innan boksläppet träffades kvinnorna i största hemlighet för att måla sina känslor i varsin tavla tillsammans med konstnären Maria Alloh. 

Det blev en känslofyllda dagar och otroliga resultat. 

Verken ställs nu ut på vernissage runt om i landet. Intäkter på tavlorna får oavkortat till kvinnorna själva, och överskott på prints går till Unizon kvinnojourer för att möjliggöra att fler våldsutsatta och gömda kvinnor ska få måla sina känslor. 

Tavlorna ställs nu ut på Helena Hötzl S Gallery den 8 – 10 April
Fredag: Anmälan krävs
Lördag: 12 – 16
Söndag: 12 – 16

Anmälan sker på FB!
https://fb.me/e/2httuiRSw

Så här blev utställningen av Happy

Utställningen pågår fram till 3 April så ni har tid ännu.
Dagen flöt på. Ganska lugnt var det men galleriet är nytt, Solen tittade fram och flera njöt av sommarstugorna och att sätta i båtarna inför sommaren.

Sammanlagt såg ca 60 pers utställningen och fler har möjlighet under veckan.

Sandra Persson var på plats och fick visat upp sin konst till gästerna.
Hanna Herngren, Maria Alloh och Boris Burchard kunde tyvärr ej medverka.

Alla konstnärerna fick en enormt fin respons.

Längst upp ser du Maria Alloh och Sandra Persson
Nedersta raden finner du Hanna Herngren, Helena Hötzl Setterström och Boris Burchard.

Förköp av boken ” Women in Art”

https://shop.helenahotzl.com/bocker

Konstnären Helena Hötzl Setterström och författaren Maria Andersson, två kreativa själar som brinner för att skapa uttryck i bild och text träffades för första gången en kall decemberdag. De hade en gemensam vision om att ge liv till konsten, och med en passion för kvinnors rättigheter och deras historier, så var snart WOMEN IN ART ett faktum. I över ett år målade Helena fler kvinnor än dem hon redan hade i sin studio, och Maria gav dem liv och skapade deras historia efter att hon lärt känna var och en av dem. Snart hade de ett antal historier som både berörde och gav styrka, och uttrycket i konstboken började ta form. WOMEN IN ART – Är korta berättelser om kvinnor i olika samhällsklasser, kulturer och tidsepoker. Det är med kärlek för konsten, litteraturen och kvinnan i fokus som vi presenterar en konstbok på ett helt nytt och unikt sätt. WOMEN IN ART vänder sig till både konstintresserade samt dem med passionen för berättandet.